Catering Wielkanocny 2025
Zamówienia przyjmujemy do 15 kwietnia 2025 r.
– telefonicznie: +48 504-800-074
– mailowo: kontakt@restauracjamona.pl
Odbiór cateringu w godzinach 11:00-13:00 w dniu 19.04.2025 r. (WIELKA SOBOTA)
ZUPA:
- Żurek biały na wywarze z parzonej szynki wielkanocnej z wiejską śmietaną 900ml – 82zł
- Kremowa zupa chrzanowa z grzankami maślanymi i jajkiem 900ml – 71zł
- Kremowa zupa z pieczonego kalafiora z jajem i szczypiorkiem 900ml – 71zł
DANIE GŁÓWNE:
- Roladka z kurczaka z pieczarkami i serem pieczona w boczku 1szt– 33zł
- Biodrówka jagnięca z sosem pieprzowo miętowym 200g – 53zł
- Duszone udko z królika w sosie tymiankowo cytrynowym 1szt – 53zł
- Udko z kaczki konfit z sosem jabłkowo brzoskwiniowym 2szt – 63zł
DODATKI SKROBIOWE:
- Puree ziemniaczane z musztardą francuską 300g – 18zł
- Tradycyjne kluski śląskie 9szt – 18zł
SOSY:
- Kremowy sos chrzanowy ze szczypiorkiem 300ml – 18zł
- Tradycyjny sos pieczeniowy 300ml – 18zł
DODATKI WARZYWNE:
- Modra kapusta z bekonem i żurawiną na czerwonym winie 200g – 18zł
- Wiosenna surówka z białej rzodkiewki z kukurydzą i szczypiorkiem 200 – 18zł
- Sałatka z buraków, pomarańczy i miodu 200g – 18zł
ZIMNE ZAKĄSKI:
- Pieczony pasztet z orzechami włoskimi i śliwką kalifornijską 500g – 39zł
- Smażone na maśle jajka faszerowane szczypiorkiem 2połówki – 18zł
- Polędwiczka ze schabu z musem chrzanowym 100g – 18zł
- Sałatka z szynką wielkanocną, jajkiem i serem 400g – 33zł
- Kruche tartaletki faszerowane pastą szczypiorkową 2szt 13zł
- Tradycyjna sałatka jarzynowa zawijana w szynkę 500g – 43zł
- Galaretka z kurczakiem i warzywami w winnym auszpiku 500g – 28zł
- Sałatka brokułowa z jajkiem, pomidorami i sosem czosnkowo koperkowym 500g – 33,00zł
- Śledzie w śmietanie z burakiem cukrowym i dymką 300g – 38zł
- Rozbef sezonowany z sałatką z korniszona i piklowanej cebulki 300g – 53zł
- Karczek pieczony ze śliwkami i czosnkiem 500g – 43zł
- Jaja marynowane w burakach z musem jajecznym i szczypiorkiem 2połówki – 18zł
- Sos chrzanowy z jajkiem lub ćwikła z chrzanem 500g – 28zł
- Śledź polski w śmietanie z jabłkiem grójeckim 300g – 38zł
- Jaja faszerowane musem z perliczki i czarnuszką 2połówki – 18zł
- Pasztet z soczewicy z kukurydzą 500g – 39zł
- Jaja faszerowane musem z zielonego groszku z kawiorem 2połówki – 18zł
- Chleb własnego wypieku z czarnuszką i słonecznikiem 1szt (około 500g) – 26zł
DELICJE:
- Sernik na kruchym spodzie z malinami i białą czekoladą 1szt (tortownica) – 120zł
- Babka kajmakowa z polewą czekoladową i kruszonką orzechową 1szt – 93zł