Menu Degustacyjne to wyjątkowe doznania kulinarne. Jeśli szukasz pysznych i kreatywnych doznań kulinarnych, menu degustacyjne może być właśnie dla Ciebie.
Menu degustacyjne to nie tylko to, co smakuje, ale także prezentacja – która często ma artystyczny akcent i nieoczekiwane składniki. Jest to rodzaj zestawu kilku dań w ich mniejszej wersji, starannie wybranych przez szefa kuchni. Jakub Łazarczyk Szef Kuchni Restauracji Mona swoje szlify kulinarne doskonalił w Wielkiej Brytanii w pięciogwiazdkowym hotelu, następnie jako szef w kilku restauracjach na Śląsku. Wybrany na Szefa Kuchni Restauracji Mona przez Kurta Schellera Patrona Restauracji Mona, odbył przed otwarciem restauracji wiele szkoleń w tym również zagranicznych w restauracjach z gwiazdkami Michelin. Połączenie niezwykłego talentu Jakuba i światowej klasy kunsztu Kurta Schellera, zaowocowało stworzeniem w Restauracji Mona doskonałego menu degustacyjnego, serwowanego w części Fine Dine restauracji zlokalizowanej na pierwszym piętrze dworku.